lördag 25 september 2010

En kommentar

Jag har en otroligt begåvad klasskamrat, egentligen har jag flera stycken. Men just denna personen lämnade en kommentar på facebook & jag tycker det är viktigt att alla läser den & får en liten aning vad det egentligen handlar om.


"Låt oss bortse från faktum att partiet grundades och delvis leds av människor som har sin bakgrund i vit makt rörelsen eller nynazismen, att ett flertal av dom stod på torg runt om i landet skrikandes Sieg Heil för inte allt för många år sedan. Låt oss också bortse ifrån en partisekreterare som i somras misshandlade två människor för deras ursprung, och låt oss bortse från faktum att partiet önskar en etnisk och kulturellt homogen befolkning för att få en harmonisk gatubild. Vi kan även ignorera de fruktansvärda uttalanden från vissa SD-politiker som t.ex. gårdagens önskemål om massavrättning för "dom där" från en kommunalpolitiker från Trelleborg.
Att känna frustration över de begränsningar som finns i integrationspolitiken är inte rasism. Det har du rätt i. De andra sju riksdagspartier ser också att det finns en hel del som inte fungerar, och de har sina olika synsätt på hur den politiken kan förbättras. Men att som SD gör skuldbelägga en stor grupp människor som ofta inte har mer gemensamt är just att de är födda utomlands för samhällets brister, och att vilja begränsa deras möjligheter och grundläggande rättigheter i Sverige är rasistiskt. Det strider emot FN:s deklaration för mänskliga rättigheter, den strider mot våra egna lagar, och det strider mot de flestas gemensamma värdegrund om att alla människor har lika värde.
Jag tycker du läser SD:s partiprogram, att du bekantar dig med vad dom egentligen vill. Du borde även kolla in deras skuggbudget. Det finns att hitta på deras hemsida. Sedan kan vi ta en diskussion kring deras politik, inte bara deras frustration kring invandringen. Du kommer se att det inte bara är invandrares rättigheter dom vill begränsa, utan även dina egna. Du kommer t.ex. inte ha rätt till religionsfrihet längre, och du kommer inte få gifta dig med vem du vill. Kvinnor kommer också begränsas i deras nuvarande rätt till sin egen kropp. Nationen ska gå före individen, vilket innebär att du kommer att begränsas i vissa av de friheter du nu har."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar